Timski pristopi k reševanju problemov

Delo v timu je najbolj dragoceno, kadar se soočimo s težavami, saj “več glav več ve”. Na delavnici boste spoznali različne tehnike kreativnega timskega reševanja problemov in jih preskusili na praktičnih primerih.

Razumevanje odnosov

Ljudje smo si različni in teh razlik se navadno ne zavedamo. Zato se z nekaterimi ljudmi takoj razumemo, z drugimi pa nikakor ne najdemo skupnega jezika. Od kod te razlike, kakšne so in kaj lahko naredimo sami, da se (osebni, službeni) odnosi izboljšajo in naš tim dobro deluje?

Zakaj in kako smo različni ter kaj to pomeni za mojo kariero in nadaljnji razvoj

“Ljudje smo si različni.” Zakaj, kako in kako te razlike premostiti za uspešnejšo kariero in osebni razvoj?

Razvijanje spretnosti timskega dela

Za nekatere je timsko delo zabavno in nepogrešljivo. Za druge predstavlja vir izzivov. Razvijmo spretnosti sporazumevanja, poslušanja, upravljanja občutkov in čustev ter konfliktov z uporabo 5 razvojnih faz tima, razumevanjem 5 disfunkcij tima in razvijanjem medsebojnih odnosov s poudarkom na sodelovanju, zaupanju in tveganju.

Ko nas strese stres: kaj lahko storim zase?

Stres je naravni odgovor našega telesa, ki nam (je) omogoči(l) fizično preživetje v življenjsko nevarnih okoliščinah. Kako prepoznam stres in kako upravljati naravni odziv telesa v sodobnih pogojih, ko navadno ne gre za fizično temveč psihološko preživetje?

Tehnike kreativnega razmišljanja

Včasih obtičimo v vsakdanji rutini in ne znamo videti drugačnih, boljših rešitev za naše izzive na osebnem ali profesionalnem področju. S spoznavanjem različnih tehnik kreativnega razmišljanja lahko prebijemo ustaljene okvire in naredimo korak naprej.

Pomen medosebnih odnosov za poslovno in osebno uspešnost

Že dolgo je znano, da so za (poslovno in/ali osebno) uspešnost bolj kot inteligenčni količnik pomembne “mehke” spretnosti in veščine. Zakaj je tako in katere spretnosti nam lahko pomagajo ter kako jih uporabiti v praksi?

Trening obvladovanja težavnih situacij in ljudi

Tako kot svojo fizično kondicijo lahko pridobite in vzdržujete s fizičnim treningom, lahko svoje veščine krepite s psihičnim treningom. Pomagamo vam pridobiti ali ohraniti kondicijo za obvladovanje težavnih situacij in ljudi na kateremkoli področju.

Konflikti v delovnem okolju

Konflikti so del naše realnosti tudi  v delovnem okolju. Navadno nam povzročajo glavobole, znižujejo našo učinkovitost in poslovno uspešnost, lahko pa vas celo ustavijo na vaši začrtani karierni poti. Na delavnici bomo našli odgovore na vprašanji, kaj lahko in kaj morate storiti v takšni situaciji.

Medosebno komuniciranje

Vznemirljivo potovanje v svet medsebojnega razumevanja in odnosov nas bo peljalo od aktivnega poslušanja, vpliva in pomena neverbalnega komuniciranja (telesna govorica, ton glasu) za razumevanje verbalnega, zaključili pa ga bomo s tremi zaznavnimi položaji za uravnoteženo komuniciranje.

Obvladovanje konfliktov v komunikaciji

Konflikti lahko končajo vašo kariero, poslovni odnos, zaradi njih lahko izgubite prijatelja ali dobro stranko. Z ustreznimi pristopi lahko večino konfliktov preprečite, z izbiro prave strategije reševanja konfliktov pa večino konfliktov lahko obvladate kot pravi profesionalec.

Ključna področja nesporazumov v komuniciranju in reševanje konfliktnih situacij

Po nekaterih raziskavah je kar 80 odstotkov konfliktov zgolj posledica nesporazumov v komuniciranju. Postanite uspešnejši in učinkovitejši tako, da prepoznate področja možnih nesporazumov in se jim izognete, z ustreznimi pristopi k upravljanju konfliktov pa konflikte uspešno in hitro razrešite.

“Psihobob” – vaš zvesti prijatelj na poti do cilja

Ovire so stalnica na poti do želenega cilja. Dovolite, da Psihobob postane vaš zvesti spremljevalec, ki bo poskrbel, da kljub oviram, spremembam in izzivom dosežete svoje cilje. In se pri tem celo zabavate!