Sebastian Radetić Car

dipl. ekon., svetovalec, moderator, certificiran SDI®trener, SI coach (osebni trener), NLP praktik, izvajalec delavnic in treningov

Navdušenec na temo osebnostne rasti, novih metod in pristopov do osebnostnega razvoja in doseganja osebne in poslovne odličnosti, izhaja iz poslovnega/ITK sveta. V zadnjih 5 letih se je specializiral na področjih prodaje, prodajne komunikacije, odnosa do strank in prodajnih klicev ter trenutno izvaja izobraževalne projekte tako v Sloveniji, kot v tujini. Svetovalne projekte in izobraževanja izvaja v 4 jezikih: slovenščini, hrvaščini, italijanščini in angleščini.

Svojo poklicno pot je pričel v Hewlett-Packardu, kjer se na začetku svoje kariere pretežno ukvarjal z marketingom v EMEA regiji (Europe, Middle East & Africa). Iz marketinga je prešel v skupino, ki skrbi za poslovanje s poslovnimi partnerji in širjenjem partnerske mreže Hewlett-Packarda ter razvoja novih trgov v Adriatic regiji in sodeloval v širitvi distribucijskega kanal v BiH, Makedoniji, Albaniji in na Kosovu. Kasneje je skrbel za prodajo največjim poslovnim partnerjem Hewlett-Packarda v Adriatic regiji na hrvaškem in slovenskem trgu.

Iz multinacionalke je prešel na lokalni trg, kjer je svojo kariero nadaljeval v enem izmed ključnih kupcev Hewlett-Packarda v Sloveniji, podjetju, ki se ukvarja z distribucijo računalniške opreme. Na poziciji vodje interne organizacije je skrbel za procese, poslovno analitiko ter vpeljevanje novih programov/principalov v podjetju. Dobre prakse in izkušnje ki si jih je priskrbel v korporaciji in na trgu Adriatic regije je vpeljeval na slovenskem trgu z namenom boljše sledljivosti poslovanja, optimizacije delovnih procesov ter stimulacije in motiviranja zaposlenih v komercialnem sektorju.

Nekaj kasneje, strast in navdušenje nad osebnostno rastjo in svetovanjem postajata zelo pomembna tema njegovega poslovnega razvoja in se od takrat ukvarja tudi s coachingom (individualno delo s posamezniki), s pomočjo NLP tehnik in predvsem znanja in pristopov šole Robbins-Madanes Center for Strategic Intervention iz ZDA, kjer je aktiven študent.

Svetovanje, načrtovanje in izvajanje interaktivnih delavnic in treningov na področjih prodaje, telefonske komunikacije, odnosa do strank ter vodenja, motivacije in komunikacije je še vedno v osredju njegovega dela. V 2013 je nadgradil svoje znanju in izkušnje tudi z delom na mednarodnimi bančnimi projekti tako v Sloveniji kot v tujini.

Sebastian Radetić Car